A kisfiú éjszaka órdított a fájdalomtól… a szülők tehetetlenül nézték… édesanyja csak simogatta a karját…

A 6 éves Tyler Saunders egy ausztráliai kisvárosban él szüleivel. Rengeteg álmatlan éjszakát kellett elszenvednie, gyakran kiáltania kellett a fájdalomtól, mivel a kisfiú egész testét gyulladásos ekcéma borította. Az erős fájdalom és az állandó viszketés nem hagyott egy perc nyugalmat sem a gyereknek, sem a kétségbeesett szülőknek. Az édesanyja minden éjszaka tehetetlenül ült az ágy szélén és simogatta a kis fejét. Ahogy az évek teltek, Tyler bőrének állapota egyre rosszabbodott. De annyira rosszra fordult az állapota, amilyent el sem tudott képzelni azelőtt.

Az orvosok “atópiás dermatitisz” betegséget diagnosztizáltak – nem egy gyakori betegség ezért amikor az édesanya megtudta, először nem tudta elhinni.
A kisfiú állandó ápolásra szorult, csak a puszta fájdalom és viszketés miatt alig tudott aludni valamit, de emiatt rengeteget hiányzott az iskolából is, a többi gyerek bosszantotta és gúnyolták a beteg bőre miatt. Az édesanya krémekkel kente be a testét, zoknit húzott a kezére, nedves pakolásokat és kötszerekkel próbálta enyhíteni a tüneteket. 6 év alatt az édesanya már mindent megpróbált, minden lehetséges terápiát kipróbált, elhagyta a tejtermékeket is és felkutatta az egész internetet, míg egyszer rábukkant egy orvosra.

k2

Dr. Richard Aron egy dél-afrikai bőrgyógyász, aki a dermatitisz bőrbetegségekre specializálódott. Egy online orvosi konzultáció után, Dr. Aron felírt egy antibiotikumos kortikoszteroidos hidratáló kenőcsöt amivel naponta be kell kenni a kisfiú egész testét. Az édesanya kétségbeesett, hiszen egy kis tubus 30 euróba kerül, amit gyakran újra meg kell vásárolnia, azonban ilyen jó eredményre nem is számított.

k3

Két hónap után az ekcéma teljesen eltűnt és a kisfiú bőre sima, egészséges lett. Tyler új élethez kezdhet. Megszabadult a viszketéstől, fájdalomtól és szabadon hancúrozhat a természetben, utazhat szüleivel és időt szentelhet a kedvenc hobbijának, a táncnak.

k4

Tyler utcai táncosként pénzt gyűjt és egy részét a jövedelmének egy alapítványnak adományozza, hogy segítsen a hasonló problémákkal küzködő gyermekeknek. Szülei örömüket fejezték ki a Facebook-on, és megköszönték Dr. Aron bőrgyógyásznak, hogy segített a gyermeküknek új életet adni.

Tyler mosolya is azt bizonyítja, hogy soha nem szabad feladni, különösen akkor, ha valamilyen krónikus betegségben szenvedsz.

Megosztom másokkal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *