5 perce jött a hír! MAGA GULYÁS GERGELY JELENTETTE BE : Döntött a kormány a szigorításokról – itt a bejelentés! ÓRIÁSI A FELHÁBORODÁS!

Nyár végéig nem lesznek fesztiválok Magyarországon, de az állam 5,3 milliárd forinttal támogatja meg a zenészszakmát – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.
Stagnálás volt, de ne kockáztassunk

A Gulyás Gergely elmondta, hogy a jelenlegi járványügyi intézkedések maradnak, ugyan Magyarországon stagnál a fertőzöttek száma, a szomszédos országokban emelkedtek a számok.

A kormány ezért is határozott úgy, hogy augusztusban még biztosan nem lesznek fesztiválok és zenész rendezvények sem. Július végén még csak az volt biztos, hogy augusztus 15-ig maradnak érvényben a járványügyi védekezés miatt bevezetett korlátozások.

A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó hatályos szabályokat augusztus 15. után is fenntartják – mondta.

A miniszter azt is közölte, hogy a kormány 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészszakmának. A keretből egy úgynevezett garázskoncert-sorozat indul, a felvételeket pedig mindenkinek elérhetővé teszik. A forrás egy részét kifejezetten a cigányzenészek megsegítésére szánják.

Nagy a felháborodás
A korábbi bejelentés szerint augusztus 15-e után megtarthatók lettek volna a fesztiválok. Noha a Sziget Fesztivál, a VOLT, a Balaton Sound és a Bánkitó elmaradása biztosra vehető volt, volt remény többek között az Orfű, a Kolorádó, Szegedi Ifjúsági Napok, Strand Fesztivál számára. A Sziget Zrt. korábbi tulajdonosa, Gerendai Károly egyébként azt nyilatkozta, hogy belerokkanhatnak az idei év elhalasztásába.-írja a https://contextus.hu/

Megosztom másokkal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *