MEGHALT AZ A CSURGÓI ÉDESANYA, AKINEK SÓOLDAT HELYETT FERTŐTLENÍTŐSZERREL MOSTÁK ÁT A HASÜREGÉT, MERT… A KÓRHÁZ KÖZLEMÉNYE TÖBB MINT VÉRLÁZÍTÓ

Meghalt a csurgói nő, akinek sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét a szigetvári kórházban. Mutatjuk a megrázó részleteket:

Meghalt az a csurgói nő, akinek sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét még májusban a szigetvári kórház nőgyógyászatán – tudta meg az RTL Klub Híradója. A műtét során egy cisztát távolítottak el, de a súlyos hiba miatt válságos állapotban szállították a nőt a pécsi klinika intenzív osztályára, ahonnan már nem tért haza. A híradónak a szigetvári kórház igazgatója megerősítette, hogy a mérgezés szövődményei miatt halt meg a csurgói nő. Hozzátette, hogy őszintén sajnálja a történteket.

A rendőrség tájékoztatása szerint a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a híradónak azt írta, hogy a kórház dokumentációs szabálytalanságot követett el, amiért a hatóság megbírságolta az intézményt. Az RTL Klub információi szerint az NNK 2 milliós bírságot osztott ki.

A műtét során valószínűleg ott hibázhattak, hogy nem címkézték fel az üveget, így keveredhetett véletlenül a fertőtlenítő – amit általában műtők és eszközök tisztításához használnak – a sóoldatok közé. A nő két gyermeket hagyott hátra.

Megosztom másokkal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *