Orbán Viktor és az operatív törzs olyat jelentett be MA REGGEL A koronavírussal kapcsolatban, amit NEM AKARTUNK HALLANI…

3286 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 65 krónikus beteg.

3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 71 413 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1699 főre emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 51 761 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 34%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 3753 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 267-en vannak lélegeztetőgépen.

Orbán a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a vendége, ahol a koronavírus erősődő második hullámáról is beszélt, illetve kitért a védekezéshez szükséges további lépésekre is.

“Nálunk még a helyzet Istenes, bár így sem könnyű” – mondta, majd közölte: „Sokkal rosszabb a helyzet több nyugat-európai országban, mint itthon, szóval kész zűrzavar, ami Európában uralkodik”.

“Én annak vagyok a híve, hogy legyen néhány komoly szabály, és aztán tartsuk be – mondta a kormányfő. Persze hoztunk néhány kiegészítő szabályozást, de én abban látom a kulcsot, hogy a maszkviselést be kell tartani. Hétfőtől az ellenőrzésekben új világ kezdődik– szögezte le Orbán Viktor, aki arról is beszélt, hogy a rendőrség megkapta a hatáskört, hogy például vendéglátóhelyet bezárasson, nagy szigorral lépjen fel a maszkot nem hordók ellen.

Megosztom másokkal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *